Drev

Jämtland/Härjedalens Taxklubb


Aktiviteter och resultat drevprov 2018

Resultat 2018

Ordinarie drevprov

Rörligt drevprov


November/december HÄR

november klicka R

november klicka HÄR

oktober klicka HÄR

oktober klicka HÄR

1985-klubben


Under det här namnet samlar vi våra årliga sponsorer och genomför olika aktiviteter, bland annat en sponsorjakt.

Våra sponsorer är Bilbolaget, INAB, Fria skog, Pelle skog, ICA Nära Blå center och ICA Nära Kode.

I år samlades vi fredagen 19:e oktober för rådjursjakt på Frösön, fem förväntansfulla sponsorer och vi som arrangerade. Hundarna som vi använde var två nordiska jaktchampions, Kokopellis Felice och Quickmatch Lojala Loke. Felice är också tidigare SMvinnare.

Första såten var ute på Bynäset och där regerar Felice som också visade sina talanger efter att först ha stött iväg en älg. Upptaget kom snabbt och drevdjuren buktade fint inom hörhåll för skyttarna. Drevdjuren sågs ett flertal gånger men utanför hagelhåll. Fem älgar passade också på att smita förbi en av passkyttarna.

När första såten var avklarad förflyttade vi oss till Västbyn där det serverades gulaschsoppa som avnjöts vid en sprakande brasa.

Andra såten var på Västbyn och det var Lokes tur att visa sina färdigheter i jaktskogen. Även här blev det ett snabbt upptag och ett fint buktande rådjursdrev. Rådjuren sågs flera gånger men slank hela tiden förbi passkyttarna.

Efter att Loke kopplats återsamlades vi för sedvanligt eftersnack och där uttryckte samtliga gäster att dom hade haft en spännande dag i trevligt sällskap trots att Diana inte var med oss på Fröjas ö.


Håkan Winblad

Bild och text.


Copyright 2013 © All Rights Reserved